TÜSEDAD, sıcak süt tavsiye fiyatının 21 lira olmasını istedi

TÜSEDAD: Sıcak Çiğ Süt Tavsiye Fiyatı En Az 21 Lira Olmalı

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (TÜSEDAD), Ulusal Süt Konseyi (USK) tarafından sıcak çiğ süt için tavsiye edilecek fiyatın 1 Temmuz’dan itibaren en az 21 lira olması gerektiğini açıkladı.

TÜSEDAD’ın yaptığı açıklamada, tarım sektörünün sadece birincil üretimle sınırlı olmadığı, ekonominin her alanını besleyen temel bir sektör olduğuna vurgu yapıldı. Ayrıca, süt üretimi ve hayvancılık sektörünün birçok alt sektörle doğrudan bağlantılı olduğu belirtilerek, bu sektörler arasında gıda sanayi, yem sanayi, veterinerlik hizmetleri, ilaç ve aşı üretimi, makine ve ekipman imalatı, lojistik ve soğuk zincir taşımacılığı, perakende, dış ticaret, enerji ve finans gibi alanlar öne çıkarıldı.

“Ayrıca süt üreten çiftçiler, yalnızca hayvan yetiştiricisi değil, aynı zamanda bitkisel üretimin de doğrudan aktörleridir. Bu nedenle, süt üretiminin sekteye uğraması sadece çiftçiyi değil; gıda güvenliğini, sanayi kapasitesini, istihdamı, tüketici erişimini ve kırsal refahı doğrudan etkiler.” ifadelerine yer verilen açıklamada, sıcak çiğ süt için tavsiye fiyatının 3 ayda bir güncellenerek USK tarafından açıklanması gerektiği belirtildi.

“1 Temmuz 2025 itibarıyla yüzde 3,6 yağ ve 3,2 protein içeren sıcak çiğ süt için Ulusal Süt Konseyi tarafından tavsiye edilecek fiyatın en az 21 TL/litre + soğutma ve hizmet bedeli olarak belirlenmesini talep ediyoruz.” şeklinde bir talebe yer verilen açıklamada, bu fiyatın artan maliyetleri karşılayabilecek düzeyde olması gerektiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, önerilen fiyatın üreticinin ayakta kalmasını, sanayicinin hammaddeye erişimini ve tüketicinin yerli ve güvenli süt ürünlerine ulaşımını sağlamak adına önemli bir denge olduğu vurgulandı. Bu adımın, üreticinin umutlarını ve motivasyonunu koruyabileceği gibi ülkenin gıda zincirini güçlendirecek nitelikte olduğu belirtildi.

Related Posts

Son dakika: Kıdem tazminatı tavanı ve bedell askerlik ücreti belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, memur maaş katsayılarını açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in imzaladığı genelge ile kıdem tazminatı tavanı ve bedelli askerlik ücretleri de netleşti. İşte detaylar…

İstanbul’da yaşamanın bedeli 90 bin TL’yi geçti!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), 2025 yılı Haziran ayına ilişkin “İstanbul’da Yaşam Maliyeti” araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Rapora göre, İstanbul’da yaşamanın bedeli geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47,13 oranında arttı. Dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 93 bin 465 TL’ye ulaştı.

Temmuz 2025 zamlı maaşlar hesaplara ne zaman geçecek? İşte memur ve memur emeklisi fark ödeme tarihi

Temmuz 2025 memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılan yüzde 15.57’lik zam sonrası gözler maaş farkı ödemelerinde. 15 Temmuz’da işleyen yeni maaşlarla birlikte, ayın ilk 14 günü için oluşan farkların ne zaman hesaplara geçeceği merak ediliyor. İşte zamlı maaş ve ödeme detayları…

X’te (Twitter) erişim sorunu

Son zamanlarda kullanıcıların sıklıkla erişim sorunu yaşadığı sosyal medya platformu X’te (Twitter) erişim sorunu yaşandı.

16 milyon emeklinin kaderi yarın belli oluyor! TÜİK, ENAG’dan yine fark yiyecek

Türkiye’deki ekonomik kriz ve ardı ardına gelen zamlar vatandaşı zor durumda bıraktı. Düşük emekli maaşları da vatandaşı isyan ettirdi. Geçim konusunda sıkıntı yaşadıklarını her seferinde dile getiren emekli vatandaş maaşlarına geçimlerini …

Emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Kritik gün yarın!

Emekli ve memur maaşlarında zam beklentisi gündemde. Yeni düzenlemelerle birlikte maaşlarda artış yapılması planlanıyor. Ekonomik göstergeler maaş artışlarının temelini oluşturuyor.