BAE Sudan’ın kararını tanımadığını açıkladı

BAE ile Sudan Arasındaki İlişkilerdeki Gerginlik Devam Ediyor

BAE Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Sudan’ın sözde Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin BAE ile ilişkileri etkileyeceği yönündeki açıklamalarına cevap verildi. Port Sudan otoritesinin Sudan hükümetini temsil etmediği belirtilen açıklamada, BAE ile ilişkileri kesme kararının tanınmadığı vurgulandı. BAE aleyhine açılan soykırım davası da gündemdeydi.

Sudan’ın BAE’ye karşı açtığı dava UAD tarafından reddedilmiş ve ardından Port Sudan otoritesinin BAE ile ilişkileri kesme kararı alması dikkat çekici bulunmuştu. Karar, barış görüşmelerini sabote etmek için bir manevra olarak nitelendirildi ve diplomatik ilişkilerin kesilmesi “utanç verici” olarak değerlendirildi.

Sudan’ın ihtiyacı olanın, askeri otoriteden bağımsız bir sivil liderlik olduğu vurgulandı. Ayrıca, Sudan halkının, özellikle de BAE’de yaşayanların bu kararlardan etkilenmeyeceği belirtildi ve BAE’nin Sudan’a yardım elini çekmeyeceği vurgulandı.

Sudan’daki Çatışmalar ve BAE İle Yaşanan Gerilim

Sudan’da 15 Nisan 2023’ten bu yana ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında çatışmalar devam ediyor. Sudan yönetimi, BAE’yi HDK’ye silah ve mali destek vermekle suçluyor. BAE ise bu suçlamaları reddediyor.

Sudan, Batı Darfur’daki soykırım iddialarıyla BAE’yi UAD’ye taşıdı, ancak dava yetkisizlik kararıyla sonuçlandı. Geçici başkent Port Sudan, dron saldırılarına maruz kalıyor ve hükümet bu saldırıları HDK’yi ve BAE’yi sorumlu tutuyor.

Son olarak, Sudan Güvenlik ve Savunma Konseyi, BAE’yi “saldırgan ülke” ilan etme kararı alarak diplomatik ilişkileri askıya aldı. Gerginlik devam ederken, bölgedeki durum yakından takip ediliyor.

Related Posts

Ukrayna Parlamentosu da onayladı: Mineral anlaşması devreye girdi

Ukrayna Parlamentosu, ABD ile imzalanan maden anlaşmasını onayladı. Kiev, bu adımın hem askeri yardımları artırmasını hem de Rusya’ya karşı müzakerelerde elini güçlendirmesini bekliyor. Anlaşma, yatırım fonu gibi detayları henüz netleşmemiş olsa da oybirliğiyle geçti.

16 yıl 8 ay hapis cezasıyla aranan firari yakalandı

Bolu’da, cinsel istismar suçundan aranan ve hakkında 16 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü, jandarma tarafından saklandığı ormanda yakalandı.

Sovyetler Birliği’nin uzay aracı kontrolsüz şekilde dünyaya yaklaşıyor: Türkiye risk altında

Sovyetler Birliği’nin 53 yıl önce fırlattığı uzay aracının, dünyaya “kontrolsüz” düşüş yapacağı açıklandı. Yarım tonluk uzay aracının çarpmasıyla “birkaç yüz gram TNT’nin patlaması gibi” patlamaya neden olacağı belirtildi. Uzay Aracının henüz nereye düşeceği belirsizliğini koruyor, ancak Türkiye’nin de risk altında olduğu vurgulandı.

Hazal Kaya ve Ali Atay, Ayşe Barım’ın şirketinden ayrıldı

Gezi Parkı soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan ID İletişim’in kurucusu menajer Ayşe Barım’ın şirketinde yeni ayrılıklar yaşandı. Şirketin internet sitesinde yer alan oyuncular kısmından Hazal Kaya ve Ali Atay’ın ismi çıkartıldı.

Ülkeyi ayağa kaldıran olay: 18 milyon lise mezunu okuma yazma bilmiyor

Pasifik Okyanusu’nun batısındaki coğrafyada konumlanan bir Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler’de vatandaşların arasında akıllara durgunluk veren bir haber yayıldı. 2019’dan 2024’e kadar 18 milyon Filipinli lise ve dengi okulundan mezun olan kişinin “işlevsel olarak okuma yazma bilmiyor” olarak kabul edildiğini ortaya koyan rapor ülkede bütün birimleri harekete geçirdi.

Hindistan ve Pakistan gece çatıştı: 45 ölü

Hindistan ve Pakistan ordusu mensubu askerler bu gece Keşmir bölgesinde çatıştı. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif önceki gece Hindistan’ın Pakistan topraklarına yaptığı füze saldırısına karşılık vereceklerini “Şehitlerimizin kanının her damlasının …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir