Kütahya’ya 218 Su Tesisi Yatırımı

“`html

Kütahya’da Su Yatırımlarında Önemli Başarılar

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Kütahya’da son 22 yılda toplamda 218 tesisin hayata geçirildiğini duyurdu.

Kütahya’ya yönelik yatırımları hakkında bilgi veren Balta, “Kütahya’da gerçekleştirilen yatırımların toplam değeri 15 Milyar 163 Milyon TL. Bu yatırımlarla suyun yönetiminde başarılı olduk ve tarıma, enerjiye katkı sağladık. Kütahya halkı için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

“DSİ, Su Yönetiminde Kararlılıkla İlerliyor”

Müdür Balta, Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri’nin amacı doğrultusunda tarımda modern sulamanın yaygınlaştırılması, musluklara sağlıklı içme suyu ulaştırılması ve taşkın risklerinin önlenmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti. Sürdürülebilir su yönetimi anlayışı ile suyun her damlasına sahip çıktıklarını vurguladı.

Mehmet Akif Balta, Türkiye’nin su ve sulama tesisleri sayesinde kendi kendine yeterli ülkeler arasında yer aldığını ifade ederek, “Bu sürecin başarısında ülkemizin su potansiyali ve yapılan yatırımların etkisi büyüktür.” şeklinde konuştu.

“Su, Stratejik Bir Kaynak”

Son yıllarda iklim değişikliği ve küresel ısınmanın getirdiği zorluklarla birlikte suyun stratejik öneminin arttığını dile getiren Balta, “Suya erişimin güvenli ve sürekli olması için depolama tesislerinin önemi büyük. Bu tesisler, kuraklık ve taşkın dönemlerinde kritik bir rol oynamaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Modern Teknolojilerle Tarımsal Verimlilik Artıyor”

Gelişen teknolojilerin sulama sistemlerine entegre edilmesine yönelik devam eden çalışmalardan bahseden Balta, “Yapay zeka destekli sulama otomasyonları ile tarımsal verimi artırıyoruz ve su sarfiyatını minimum düzeye indiriyoruz. Amacımız, en az su ile maksimum verim elde etmektir.” dedi.

“Kütahya’da Tarımsal Araziler Sulamaya Açılıyor”

Kütahya’daki DSİ yatırımları hakkında değerlendirmeler yapan Balta, “Son 22 yılda inşa ettiğimiz 55 sulama tesisi sayesinde 237 bin 900 dekar tarım arazisi sulamaya açıldı. Devam eden çalışmalarda ise 30 bin 710 dekar daha suya kavuşacak.” şeklinde konuştu.

“Yeni Depolama Tesisleri Kütahya’da İnşa Ediliyor”

Kütahya’daki su kaynaklarının değerlendirilmesi için yeni baraj ve göletlerin inşa edildiğini açıklayan Balta, “Şu anda 7 baraj ve 1 göletin inşaatı devam ediyor. Bu tesisler tamamlandığında 61 bin 650 dekar tarımsal alanı sulama suyuna kavuşturacağız.” dedi.

“Taşkın Kontrol Projeleri Hayata Geçiyor”

Kütahya’daki taşkın risklerini kontrol altına almak için projeler geliştirdiklerini belirten Balta, “Son 22 yılda tamamlanan 125 taşkın koruma tesisi ile birçok yerleşim yerinin güvenliğini sağladık ve bu süreçte devam eden 19 tesisle taşkınlara karşı mücadelemizi sürdürüyoruz.” dedi.

“Arazi Toplulaştırma Çalışmaları İlerliyor”

Kütahya’da toplam 292 bin 490 dekar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları yapıldığını da ekleyen Balta, “Tamamlanan projelerde çiftçilerimizin memnuniyetini gözlemliyoruz. Yeni projeler ile desteklemeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

“Hidroelektrik Enerji Üretimi Artıyor”

Kütahya’da son 22 yılda işletmeye alınan 2 Hidroelektrik Enerji Tesisi’nin yıllık 64 milyon KWh enerji üretimi sağladığını belirten Balta, “Bu tesislerle milli ekonomiye 166 Milyon TL katkı sağlıyoruz. Su kaynaklarımızdan elde ettiğimiz gücü, enerji üretiminde kullanmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“`

Related Posts

X’te (Twitter) erişim sorunu

Son zamanlarda kullanıcıların sıklıkla erişim sorunu yaşadığı sosyal medya platformu X’te (Twitter) erişim sorunu yaşandı.

16 milyon emeklinin kaderi yarın belli oluyor! TÜİK, ENAG’dan yine fark yiyecek

Türkiye’deki ekonomik kriz ve ardı ardına gelen zamlar vatandaşı zor durumda bıraktı. Düşük emekli maaşları da vatandaşı isyan ettirdi. Geçim konusunda sıkıntı yaşadıklarını her seferinde dile getiren emekli vatandaş maaşlarına geçimlerini …

Emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Kritik gün yarın!

Emekli ve memur maaşlarında zam beklentisi gündemde. Yeni düzenlemelerle birlikte maaşlarda artış yapılması planlanıyor. Ekonomik göstergeler maaş artışlarının temelini oluşturuyor.

Artan meyve fiyatları meyveyi taneyle aldırıyor, onu bulmak da zor oluyor: Parasını bulan meyveyi bulamıyor

Yurttaşlar yükselen enflasyonla birlikte artan meyve fiyatlarına karşı çözüm ararken, bazı marketlerde de taneyle meyve satıldığı görülüyor. Bir markette beş tane erik 24 liraya, 5 tane kiraz 10,5 liraya, 5 tane kayısı da 10 lira 39 kuruşa bulunuyor. Halden ulaşılan kirazın ise geçen sene kilosu 65 liraya satılırken, bu yıl kilosu 500 lirayı buluyor.

İmalat PMI 8 ayın en düşüğünde

İmalat PMI 8 ayın en düşüğünde

Ren Nehri’ndeki su seviyesini düşürmesi nakliyeyi zorlaştırıyor

Batı Avrupa’da son dönemde yaşanan sıcak hava dalgasının ardından devam eden kuraklık, Alman ekonomisi için önemli olan Ren Nehri üzerindeki nakliye işlemlerini zorlaştırıyor.