Lütfü Savaş kimdir, nereli, ve kaç yaşında? Lütfü Savaş neden ihraç edildi, hangi partideydi? Siyasi kariyeri ve biyografisi!

Lütfü Savaş Kimdir, Nereli ve Kaç Yaşında?

Lütfü Savaş, özellikle CHP’nin kurultay davası süreciyle gündeme gelen siyasetçilerden biridir. 1965 yılında Hatay’ın Yayladağı ilçesinde doğan Savaş, tıp doktoru ve doçent unvanına sahip bir akademisyen olarak mesleki hayatına başlamıştır. Daha sonra siyasete atılarak Antakya ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. AK Parti’den Antakya Belediye Başkanı seçilen Savaş, 2014’te CHP’ye geçerek Hatay’ın ilk büyükşehir belediye başkanı olmuştur. Son dönemde yaşadığı siyasi süreçlerle gündemde olan Savaş, 2024 yerel seçimlerinde beklenmedik bir yenilgi almıştır.

Lütfü Savaş Biyografisi ve Siyasi Kariyeri

Lütfü Savaş, 23 Mart 1965 tarihinde Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Dağdüzü Köyü’nde dünyaya gelmiştir. 2025 itibarıyla 60 yaşında olan Savaş, Türkmen kökenli bir aileden gelmektedir. Antakya’nın Havuzlar Mahallesi’nde geçirdiği çocukluk ve gençlik yıllarının ardından Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Tıp alanındaki uzmanlığıyla da ön plana çıkan Savaş, siyasette de önemli bir kariyere sahip olmuştur.

Lütfü Savaş’ın Siyasi Kariyeri ve Başarıları

Lütfü Savaş, siyasi hayatına 2009 yerel seçimlerinde AK Parti’den Antakya Belediye Başkanı adayı olarak başlamış ve seçilmiştir. Asi Nehri’nin temizlenmesi gibi önemli projelere imza atan Savaş, 2014’te CHP’ye geçerek Hatay’ın ilk büyükşehir belediye başkanı olmuştur. 2019 yerel seçimlerinde ise CHP adayı olarak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine yeniden gelmiştir. Ancak 2024 yerel seçimlerinde yaşadığı yenilgi sonrası CHP’den ihraç edilmiştir.

Lütfü Savaş’ın CHP’den İhraç Edilme Süreci

2024 yerel seçimlerinde yaşadığı yenilginin ardından CHP yönetimine sert eleştirilerde bulunan Lütfü Savaş, parti içinde büyük tepki çekmiştir. Bu tepkiler sonucunda 3 Kasım 2024’te parti disiplin kuruluna sevk edilen Savaş, 11 Aralık 2024’te CHP’den kesin olarak ihraç edilmiştir. Bu süreç, CHP içinde ciddi tartışmalara neden olmuş ve Savaş’ın parti üyeliği sonlandırılmıştır.

Related Posts

Eğitimde niteliğin adresi Varlık Lisesi 14. yılında hâlâ “Varım” diyor

Ankara’da 2010 yılında temelleri atılan ve felsefi bir vizyonla eğitim dünyasında yerini alan Özel Varlık Anadolu Lisesi, dershane geçmişinden özel lise kimliğine uzanan yolculuğunda nitelikli eğitim anlayışıyla dikkat çekiyor. “Eğitimde Niteliğin Adresi” sloganıyla öne çıkan kurum, sosyal sorumluluk projeleri ve veri temelli eğitim modeliyle sektöre yeni bir soluk getiriyor.

Bu yıl okullar ne zaman açılacak, yaz tatili ne zaman bitecek 2025? | Okulların açılmasına kaç gün var, Eylül’ün kaçında açılacak? MEB 2025-2026 eğitim öğretim takvimi!

Okulların açılış tarihi 2025, milyonlarca veli ve öğrencinin şimdiden gündemine geldi. Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, 20 Haziran Cuma günü karne alarak yaz tatiline girdi. Eğitim öğretim yılının yorgunluğunu atacağı yaz tatili sonrası öğrenciler, eylül ayında yeniden ders başı yapacaklar. Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimine göre her sene olduğu gibi ilkokul 1. sınıflar ile anaokulları bir hafta erken ders başı yapacak. Buna göre yeni eğitim öğretim yılında öğretmenlerin mesleki çalışmaları, 1 Eylül Pazartesi başlayacak. Peki, okullar ne zaman açılacak, yaz tatili kaç gün? Okulların açılmasına ne kadar var? İşte, 2025 2025 MEB çalışma takvimi ile okulların açılacağı tarih bilgisi.

YKS sınav giriş belgesi açıklandı mı? YKS giriş yerleri belgesi nereden alınır?

ÖSYM tarafından YKS sınav giriş belgesi duyuruluyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na kısa süre kala adaylar tarafından YKS giriş yerlerini sorgulanmaya başladı. Peki, YKS sınav giriş belgesi açıklandı mı? YKS giriş yerleri belgesi nereden alınır?

Devlet daireleri ne zaman açılacak 2025? Resmi kurumlarda (okullar, eczaneler, noterler) bayram tatili ne zaman bitiyor? İşte kamu kurumlarında mesai başlama tarihi!

Kurban Bayramı tatilinin son günlerine gelinirken, devlet dairelerinin açılış tarihi, kamuoyunun gündeminde yer almaya başladı. Noter, belediye, kaymakamlık, hastane, eczane, vergi dairesi gibi devlet kurumlarında işlemleri olan vatandaşlar, kamuda bayram tatili ne zaman bitiyor? sorusuna yanıt aramaya başladı. Resmi tatillerde bir çok kamu, kurum ve kuruluşu kapalı olurken, özel sektörde ise genellikle Kurban Bayramı tatili daha kısa sürüyor. Bu sene alınan karar gereği Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkmadı ve 4,5 gün oldu. Bayramın ardından, devlet daireleri yeniden vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak. Peki, devlet daireleri ve resmi kurumlar ne zaman açılacak? Resmi kurumlarda (okullar, bankalar, eczaneler, noterler) bayram tatili ne zaman bitiyor? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Bayram namazının kazası olur mu? Kurban Bayramı namazını kaçıran, yetişemeyen ne yapmalı?

Kurban Bayramı namazı, Müslümanlar için büyük bir manevi öneme sahip olsa da, çeşitli sebeplerle bu namazı kaçıranlar için kaza namazı olup olmadığı merak konusu. Hastalık, yolculuk, uykuya dalma veya başka sebeplerle Kurban Bayramı namazını kaçıran Müslümanlar, “Bayram namazı kazası olur mu?” sorusuna yanıt arıyor. Peki, Bayram namazına yetişemeyen, kaçıran ne yapmalı?

Ekonomik kriz üniversite eğitimini vurdu

Üniversite sınavına başvuru sayısı son 3 yılda 966 bin 803 kişi ve bu yıl da 560 bin 230 kişi birden düştü.